NA START
-
Oscypek
Tradycyjny grilowany ser góralski z chrupiącym boczkiem i żurawiną. -
Galareta
Domowa, wieprzowa galareta z czosnkiem i warzywami, podawana z chlebem i cebulką -
Szpinak z jajkiem sadzonym i wędzonym łososiem
Liście szpinaku duszone na maśle z czosnkiem, wędzony łosoś, jajko, grzanka -
Tatar z polędwicy wołowej
Tatar na grzance, majonez lubczykowy, chipsy z pora, kapary, szczypiorek. -
Deska smaków mała
Pikantne skrzydełka, krążki cebuli, panierowane kalmary, mozzarella w panierce, grillowana kukurydza, trzy rodzaje sera, suszone pomidory, kapary. -
Deska smaków duża
pikantne skrzydełka, krążki cebulowe ,panierowane kalmary mozzarella w panierce, grillowana kukurydza, trzy rodzaje sera, suszone pomidory, kapary
ZUPY
-
Rosół
Aromatyczny, klarowny bulion z czterech rodzajów mięs, warzyw, podawany z makaronem. -
Żurek
Tradycyjna zupa na zakwasie żytnim, gotowana z boczkiem, czosnkiem, podawana z jajkiem, kiełbasą i ziemniakami. -
Borowikowa
Klasyczna zupa grzybowa na bazie borowików, podawana z delikatnymi łazankami. -
Zupa dnia
DANIA GŁÓWNE
-
KOTLET SCHABOWY
Panierowany schab, smażony na smalcu,
purée ziemniaczane / frytki steakhouse, kapusta zasmażana. -
PIECZEŃ WIEPRZOWA
Długo pieczony karczek w sosie własnym, purée ziemniaczane, sałatka. -
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE BOROWIKOWYM
Polędwiczki, purée ziemniaczane, mix sałat z oliwkami i pomidorkami, sosem winegret. -
ROLADA
Klasyczna śląska rolada wołowa, kluski śląskie, modra kapusta. -
GULASZ Z PLACKAMI ZIEMNIACZANYMI
Gulasz wołowy, świeżo tarte placki ziemniaczane, sałatka szwedzka. -
FILET Z KURCZAKA
Panierowany filet z kurczaka, frytki steakhouse, sałatka colesław. -
KOTLET DE VOLAILLE
Tradycyjny de volaille, purée ziemniaczane, surówka z marchewki. -
KURCZAK Z GRILLA
Grillowany filet z kurczaka z boczkiem i oscypkiem, frytki steakhouse, mix sałat z sosem winegret, żurawina. -
UDKO Z KACZKI
Pieczone kacze udko, podawane z jabłkiem i żurawiną, kluski śląskie, modra kapusta. -
BOCZNIAK
Panierowane boczniaki, purée z batatów, fasola szparagowa, jajko poche.
RYBY
-
Sandacz
Kurki, fasolka szparagowa, młode ziemniaki, purée z białej fasoli, sos winno-maślany, koperek, panko, zioła. -
Łosoś
Grillowany łosoś, purée ziemniaczane, mix sałat.
DANIA DLA DZIECI
-
Rosołek z makaronikiem
-
Naleśnik z nutellą i bananem
-
Stripsy z kurczaka, frytki, surówka z marchwi
DESERY
-
Jabłecznik
-
Fondant czekoladowy